Stichting Wubbo Ockels HE

“Ik wil de jeugd de gelegenheid geven hun eigen toekomst te maken, dat is een van mijn belangrijkste dromen. Kan ik het negatieve gebeuren van het doen zinken van Ecolution gebruiken om deze droom echt te laten gebeuren?”
Wubbo Ockels

De oprichting van de Stichting Wubbo Ockels HE in 2010 was een direct gevolg van het laten zinken van de Ecolution. Vele mensen zagen deze daad als een aanslag tegen duurzaamheid en voelden de behoefte op een of ander wijze steun te betuigen aan de initiatiefnemer van dit project: Wubbo Ockels. Hij wilde dit negatieve gebeuren omzetten in een positief initiatief: het oprichten van een Stichting dat duurzame innovatieprojecten van jongeren ondersteunt.

Steun de Stichting Wubbo Ockels HE met uw donatie

St. Wubbo Ockels HE  – Amsterdam – Rabobank 1599.74.984

Net na het zinken van zijn boot in 2010 schreef Wubbo Ockels deze open brief:

Open brief aan allen die het verschrikkelijk vinden dat er een aanslag is gepleegd op het duurzame schip Ecolution:

“Van negatief naar positief”
Namens mijn vrouw, de mensen van de werf, de sponsors en mijzelf heel veel dank voor uw steunbetuigingen en deelname in de verontwaardiging. Zoveel mensen bieden hun hulp aan. Hartverwarmend! Velen zien de daad als een aanslag tegen duurzaamheid en vooral tegen de icoon waarde van het hoopgevend project Ecolution met slogan: “duurzaam hoeft niet minder maar anders”.

Ecolution (een initiatief en droom van mij) is een prototype van een schip dat door Ecolutions BV op de markt wordt gebracht. Ik wil er met mijn vrouw op wonen en demonstreren hoe bijzonder het is om van de natuur te leven, duurzaam en toch in luxe. Ecolutions BV is een nieuwe onderneming zonder subsidie gedragen door drie partijen Marvis jachtbouw, No Limit Ships en Wubbo Ockels BV. Door de aanslag is het schip is het project misschien wel een jaar vertraagd. Een grote frustratie. Nog groter is de frustratie dat je niet begrijpt waarom. Maar we slaan ons erdoor, de mensen van de werf hebben een sterk karakter, de Sponsors laten ons niet in de steek, de verzekeraar (Interpolis) dekt de schade. We kunnen binnenkort beginnen met de (gefaseerde) herstel werkzaamheden.

Ik wil proberen om deze tegenslag en frustratie om te leiden tot iets positiefs. Een soort compensatie. Laat een andere droom van mij hierdoor werkelijkheid worden. Laat ik het sentiment dat zo velen hebben getoond om Ecolution te helpen worden gebruikt deze droom te realiseren. De jeugd is de ‘stakeholder’ van de toekomst. In presentaties aan de jeugd en colleges zeg ik vaak: “over 50 jaar ben ik er niet meer maar jullie wel” “Het is mijn verantwoordelijkheid jullie te helpen”.

De jeugd de gelegenheid geven hun eigen toekomst te maken, dat is een van mijn belangrijkste dromen. Kan ik het negatieve gebeuren van het doen zinken van Ecolution gebruiken om deze droom echt te laten gebeuren?

Misschien wel.

Er komt een Stichting Wubbo Ockels HE speciaal voor het ondersteunen van jongerenprojecten die duurzaam zijn.

Stichting Wubbo Ockels HE
KvK 5197840
Amsterdam
Rabobank 159974984