Kindercolleges

Vanaf 2007 gaf Wubbo Ockels herhaaldelijk kindercolleges. Het idee daarvoor is ontwikkeld in Duitsland.

Het Kindercollege is bedoeld voor kinderen vanaf groep 8 (vanaf 11 jaar) en ouder. Het was een echt college waarbij Wubbo Ockels een toga aan had en zijn staf bij zich droeg. Ouders en begeleiders mochten de collegezaal niet betreden, zij konden in een aparte zaal het kindercollege via een digitale verbinding volgen. Als hij binnen kwam, gingen de kinderen staan en als hij zijn baret afzette, mochten ze gaan zitten. Vragen werden tijdens het college niet gesteld. Aan het einde was er ruimte voor vragen en het maken van foto’s.

Wubbo Ockels legde in het kindercollege uit wat de laatste ontwikkelingen op zijn vakgebied waren. Hij deed bijvoorbeeld onderzoek naar nieuwe manieren om gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen, zoals windenergie.
 Hij gaf aan hoe de kinderen een grote rol konden hebben in hun eigen toekomst, maar bovenal wilde hij de kinderen enthousiast maken voor de natuurwetenschap, voor de wiskunde en uiteraard voor de studie lucht- en ruimtevaart. Wubbo benaderde de scholieren als gewone universitaire studenten.

Een interview door kinderen.