Met Ecolution naar Aruba. 4-06-2012

ORANJESTAD – Wubbo Ockels brengt de komende winterperiode door op Aruba. In december maakt hij als kapitein van zijn eco-schip Ecolution de oversteek van Nederland naar Aruba. De drie maanden daarna blijft Ockels aan boord van het schip wonen in de haven van Oranjestad. In die periode staat hij de Arubaanse regering bij met het realiseren van projecten op het gebied van duurzaamheid.

In Oranjestad ondertekenden Ockels en minister-president Mike Eman een Memorandum of Understanding voor het project. Ockels noemt het een bijzonder avontuur om op Aruba te overwinteren. ,,Hier kan ik veel sneller werken aan duurzaamheid dan in Nederland. Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan.”

Premier Eman lichtte toe dat het een grote uitdaging is voor een klein eiland als Aruba om een duurzaam beleid te voeren. “Daarvoor moet je goede partners vinden. Gelukkig hebben wij binnen het Koninkrijk der Nederlanden goede partners zodat wij in hoog tempo kunnen werken aan het realiseren van onze ambities.”

Het kabinet van Eman wil de energievoorziening op Aruba binnen 10 jaar volledig groen maken. Nu wordt voor 20% met windenergie in de lokale energiebehoefte voorzien, dat wordt volgend jaar met de komst van een tweede windmolenpark aangevuld met zonnecollectoren op het dak van het parkeerterrein bij het vliegveld naar 50% getild.

Speak Your Mind

*