Superbus mag openbare weg op. 21-05-2012

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het kenteken voor Wubbo Ockels’ Superbus overhandigd. Met de uitgifte van het kenteken door de RDW kan de Superbus de komende twee jaar de openbare weg op voor verdere ontwikkeling en test van het protype.

Superbus mag openbare weg op

Minister Schultz van Haegen: “Dit prototype lijkt zo uit de toekomst te zijn weggereden. Een mooi product van samenwerking tussen wetenschap, private partijen en overheid en een voorbeeld van duurzaamheid gecombineerd met innovatie. Om de Superbus verder te testen is toegang tot de openbare weg nodig. Met een kenteken is dit mogelijk.”
De Superbus is een innovatie op het gebied van openbaar vervoer dat de snelheid van hoge snelheidstreinen met de flexibiliteit van wegvervoer combineert. Het vervoerconcept bestaat uit een snel, op behoefte gericht systeem (i.p.v. een vaste dienstregeling) dat in staat is 25 mensen over middellange afstanden te vervoeren voor de prijs van een treinkaartje. Het vermogen en de efficiency van elektrische motoren geven de Superbus een cruisesnelheid van 250 km/u. Geestelijk vader van het Superbusproject is Prof.dr. Wubbo Ockels, de eerste Nederlandse astronaut en hoogleraar Aerospace Sustainable Engineering and Technology aan de TU Delft.

Speak Your Mind

*