Ten tijde van zijn ruimtereis woonde Wubbo Ockels in Maastricht. Op 30 november 1985 kregen hij en zijn vrouw een ware heldenontvangst, compleet met tickettapeparade in Maastricht. Wubbo bood burgemeester Houben na deze heldenontvangst een Maastrichtse stadsvlag aan, die hij op zijn 5 miljoen kilometer lange tocht door de ruimte had meegenomen.
Als fervent roeier deed hij 14 keer mee met de 100 km Laga roeiwedstrijd.
In 1990 organiseerde hij samen met de stad Groningen het congres van de ASE (Association of Space Explorers), waarbij meer dan 50 astronauten uit elf landen aanwezig waren.
Van 1987 tot en met 1989 presenteerde Wubbo het populairwetenschappelijk televisieprogramma Kijk-TV bij de Tros.
Wubbo Ockels was lange tijd bestuurslid van Space Expo te Noordwijk.
In april 1993 kreeg Wubbo Ockels een plaatsje in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud te Amsterdam. In zijn geval werd het beeld niet gemaakt van ‘was’ maar van een zachte kunststof. Dit was noodzakelijk omdat er met behulp van elektronica voor gezorgd werd dat het beeld kon bewegen en praten. Het beeld is rond 2000 verwijderd.
De Internationale Astronomische Unie heeft een planetoïde naar Wubbo Ockels vernoemd. Het kleine planeetje, dat voluit 9496 Ockels heet, draait tussen de planeten Mars en Jupiter om de zon en heeft een doorsnede van tussen de 4,8 en 11,4 kilometer. 9496 Ockels werd op 26 maart 1971 ontdekt door het Leidse astronomenechtpaar C.J. van Houten en I. van Houten-Groeneveld.
HP/De Tijd vierde in oktober 2010 het 25-jarig jubileum van de ruimtevlucht van Wubbo Ockels met een eenmalig glossy tijdschrift Wubbo.
Wubbo werd in mei 2011 geïnterviewd voor Internettijdschrift Organise your life.
Sinds juni van het jaar 2010 is er in de gemeente Slochteren een Wubbo Ockelslaan.
In 2010 was Wubbo aan boord van de clipper Amsterdam voor het VPRO-programma Beagle: In het kielzog van Darwin. Speciaal voor de Beagle gaat Wubbo in een online programma de discussie aan rondom ‘Wat doen we aan het plastic probleem dat steeds groter wordt? Wie komt met de beste ideeën?’
In oktober 2010 maakte Wubbo Ockels plannen voor een zonnepanelencentrale op het Lowlandsterrein in Biddinghuizen. Hij wilde de toegangskaartjes vervangen door een schoudertas met een zonnepaneel.
In 2011 stond Wubbo op de derde plaats in de ‘meest duurzame Nederlander’-ranglijst van Trouw.